10 idei de organizare a camerei scolarului

aprilie 10, 2014 Gânduri și articole

10 idei de organizare a camerei scolarului

Uneori parintii sunt pusi in dificultate pentru scolarul este imprastiat si isi arunca lucrurile peste tot.

Va spuneam eu, in alt articol ca matematica e de vina si pentru asta 🙂

Din experienta proprie, pentru ca eu am o visatoare si cu care ma lupt sa o fac sa fie mai organizata, va spun ca o sa aveti de lucru. Insistand, am reusit sa o fac sa ii placa mai mult o camera ordonata.


Sursa foto 8tracks.imgix.net

Iata mai jos cateva idei care te pot ajuta:

1. in functie de varsta copilului poti opta ca jucariile care nu mai sunt potrivite varstei sa fie donate sau depozitate in alt loc in afara camerei lui.

2. Referindu-ne la copilul scolar separa-i manualele de caiete pentru a stii de unde sa le ia pe fiecare, punandu-le pe rafturi diferite.

3. Creioanele, cariocile, pixurile si alte instrumente de scris pune-le in suporturi speciale facute chiar si din conserve goale pe care le puteti decora impreuna.

4. Daca este la un curs de engleza, desen sau alta activitate extrascolara care necesita rechizite (caiete, foi, fise…)  pune-i-le in bibliorafturi diferite si pune etichete scriind ce anume se afla acolo, dar separat de cele pe care le foloseste la scoala.

5. Biroul pe care lucreaza sau isi face teme sa fie intotdeauna curat si lipsit de orice alt obiect, in afara de veioza.

6. Dupa ce si-a facut o tema pentru care a scos o carte, culegere, caiet… sa le puna imediat in ghiozdan daca ii sunt necesare a doua zi sau la locul lor in raft sau dulapiorul de la birou si sa elibereze biroul pentru urmatoarea materie.

7. Foloseste un suport de creioane sau o conserva pentru a-i pune pensulele, liniile sau echerele, gumele de sters separat de restul creioanelor sau stilourilor.

8. Nu amesteca jucariile cu rechizitele pentru scoala si separa foarte bine cele doua activitati.

9. In biblioteca nu pune altceva decat carti de citit pentru a-l face sa inteleaga ca biblioteca inseamna un corp cu rafturi pentru carti pe care sa le citeasca.

10. Ghiozdanul sa aiba un loc bine stabilit in camera sub birou sau intr-o ladita fara capac si sa fie in acelasi loc si cand vine de la scoala si inainte de culcare.


Sursa foto: 2.bp.blogspot.com

Cu siguranta mai sunt si alte idei si va rog pe voi sa le impartasiti pentru ca asa invatam unii de la altii.

autor: Mihaela
www.123edu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *