5 reguli antistres pentru temele de vacanta

iulie 2, 2015 Copiii și școala

5 reguli antistres pentru temele de vacanta

In timp ce sute de mii de elevi din clasele primare asteapta vacanta de vara, aplicatia 123edu le ofera parintilor si copiilor cateva reguli antistres. Pentru ca odata cu zilele caniculare se apropie si stresantele teme la limba romana si matematica, cele doua materii de capatai.

Vara, cu zilele lungi, create parca anume pentru jocurile copilariei, si-a intrat pe deplin in drepturi… cel putin calendaristic. Cat de curand, toti copilasii care frecventeaza scoala primara vor abandona ghiozdanelele ticsite de caiete si manuale, lasand loc jucariilor si relaxarii.

Dar oare cele 3 luni de pauza ii vor tine departe de nesuferitele exercitii de matematica? Oare caldura inabusitoare ii va scuti de plictisitoarele teste la limba romana? Poate ca nu pentru toti, vacanta vine doar cu relaxare.

Cadrele didactice, si nu doar ele, sunt de parere ca discipline precum limba romana si matematica trebuie aprofundate inca din primii ani de scoala. Si cum altfel pot cei mici sa le desluseasca, daca nu cu teme de vacanta?

Numerosii elevi din clasele 1-4 si chiar din clasa pregatitoare vor fi nevoiti sa aiba de-a face cu sarcinile atribuite de invatatori si profesori. Prin urmare, stresul este doar un detaliu ce face parte din fundal… adica din asa-zisele vacante…

Cu platforma educationala 123edu, copilasii din scoala primara vor reusi sa uite de disconfortul si tensiunea ce insotesc obisnuitele teme din vacanta de vara.

Teme la matematica si limba romana fara stres. 5 sfaturi pentru parinti

Regula numarul 1: Lasati copilasii sa paseasca in vacanta mult asteptata, fara sa le puneti in fata din prima zi, culegeri cu exercitii la matematica si limba romana. Cei mici au nevoie de o perioada de relaxare de circa 20 de zile, ce va favoriza, printre altele, inclusiv refacerea sistemului imunitar.

Regula numarul 2: Apropiati-i pe cei mici de cartile copilariei. In calitate de parinti, le puteti da un exemplu de urmat daca in timpul liber, va dedicati lecturii. O alternativa sunt si aplicatiile didactice online cu teste de matematica si romana distractive, in masura sa le trezeasca interesul pentru notiunile predate la scoala.

Regula numarul 3: Impartiti temele de vacanta in asa fel incat copilul sa nu se simta coplesit de disciplinele la care trebuie sa lucreze. O ora pe zi alocata studiului individual este indeajuns. Incurajati-i sa-si dedice restul timpului catre cat mai multe activitati in aer liber, in compania prietenilor si a celor apropiati.

Regula numarul 4: Nu le interziceti in totalitate accesul la tehnologie. Practic, copiii acestui mileniu s-au nascut cu tehnologia in mana si negarea acestor placeri nu-si are sensul. Cei mici o vor interpreta mai degraba ca pe o pedeapsa. In schimb, le puteti permite cate o ora-doua pe zi sa se relaxeze cu jocul preferat.

Regula numarul 5: Organizati grupuri de studiu similare claselor virtuale formate cu aplicatia 123edu. Invitati cativa prieteni de varste apropiate cu care copilasii sa-si faca impreuna temele de vacanta la limba romana si la matematica. Cei mici va vor aprecia gestul, iar lectiile propuse nu vor mai fi percepute cu anxietate.

Cu platforma educationala 123edu.ro, cei mici isi vor dedica o parte din timpul liber studiului, chiar si in vacanta de vara, fara sa se simta constrasi. Printre paginile aplicatiei, parintii si copilasii din clasele primare vor putea accesa o sumedenie de teste la matematica, limba romana si mai nou, chestionarele Quiz, cu intrebari de cultura generala.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *