Cum a luat nastere 123edu.ro?

aprilie 10, 2014

Cum a luat nastere 123edu.ro?

Multi dintre prietenii mei fie de pe 123edu.ro, fie cei vechi m-au intrebat cum a luat fiinta aceasta aplicatie si de ce tocmai asa ceva? Au nevoie copiii de ajutor la lectii sau se descurca si singuri?

Daca atunci cand am pornit aceasta idee de a crea un loc pentru copiii de unde sa plece cu un bagaj de cunostinte stiam foarte exact care imi sunt obiectivele, acum sunt mai hotarata decat atunci si mai motivata pentru a mi le atinge si mai mult decat atat, stiu ca orice mesaj primit de la parinti sau copii ma indarjeste si mai tare sa continui. Ideea mi-a venit trecand, impreuna cu fiica mea, printr-un proces de invatamant total diferit de ceea ce am avut eu parte in vremea comunismului. Nu doar experienta obtinuta prin prisma calitatii de parinte, dar si studiile urmate m-au determinat sa pun in practica acest proiect pe care il iubesc si imi place atunci cand mi se alatura si alti parinti in dorinta de a veni in sprijinul copiilor de a le face cat mai draga scoala si de a le insufla dragostea pentru cunoastere si formare.

In timpul facultatii, dupa ’90 imi amimtesc cand trebuia sa fac practica si sa predau matematica in licee. Toata aceasta experienta acumulata m-au facut sa consider ca meseria de parinte este una dificila si daca nu ai har, nu ai ce sa cauti acolo. Imediat dupa Revolutie, copiii se razvrateau si daca ora nu era foarte atractiva cu greu ii tineai in frau (nu ca acum ar fi altfel)

Dupa mai multi ani de la perioada traita in timpul facultatii care m-a facut sa ma decid daca meseria de profesor e ceea ce mi se potriveste sau nu (n.r. in timp s-a dovedit ca nu este deloc ceea ce imi doresc sa fac in viitor) mai am ramase in atitudinea mea apucaturi de „profesoara”. Chiar daca nu am practicat niciodata aceasta meserie imi face o deosebita placere sa le ofer copiilor un ajutor la lectii si satisfactia pe care ti-o da faptul ca vine acasa copilul si spune:
„- Mami, am stiut la tabla, mi-a dat exact exercitiul despre care am vorbit. M-am simtit atat de bine…!”

Sentimentul ca un copil a invatat ceva de la tine este ceva care nu se poate explica in cuvinte. Se simte si atat.

123edu.ro a devenit pentru mine un copil care trebuie sa creasca impreuna cu alti copii si de care trebuie sa am grija sa se dezvolte frumos.

123edu.ro

Nu pot sa vin si sa va spun ca vi-l recomand, ar fi urat din partea mea sa imi fac singura publicitate, dar pot sa va spun ca trebuie ca toti parintii sa se implice in educatia si dezvoltarea copilului. Scoala nu poate fi trasa la raspundere pentru faptul ca a devenit o societate comerciala si nu mai e de mult timp locul unde te duci de placere si traiesti cei mai frumosi ani ai copilariei. E un sistem greu de patruns si culmea, intretinut de extrem de multi parinti, dar asta e alta discutie.

Scoala ar trebui sa ii invete pe copii sa invete pentru a fi pregatiti in viitor, ca adulti, sa se poata adapta cerintelor si provocarilor care vor aparea. Asta ne dorim aici la 123edu.ro.

Te asteptam si pe tine parinte sau copil sa te alaturi unei comunitati care poate schimba mentalitati, atitudini. Implica-te activ in educatia copilului tau oferindu-i sansa sa invete sa invete!

autor: Mihaela
www.123edu.ro
e-mail: [email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *