Cum functioneaza platforma educationala 123edu.ro

mai 7, 2014 123edu.ro

Cum functioneaza platforma educationala 123edu.ro

123edu.ro este o platforma educationala care ofera exercitii si probleme de matematica pentru clasele primare pe baza de abonament.

Aceste exercitii au fost create avand la baza programa scolara in vigoare. Exercitiile pe care le intalnesc copiii la scoala le regasesc aici si pot exersa pentru a intelege cat mai bine conceptul matematic.

Aceasta platforma are cateva reguli simple pe care parintii trebuie sa le aplice pentru a oferi copiilor acces la toata baza de date de exercitii: crearea contului de parinte (activarea contului se face urmand instructiunile primite prin e-mail), crearea contului de copil si achizitionarea unui abonament.

Daca se creaza doar contul de parinte nu inseamna ca vei avea acces la exercitii ci vei putea vedea tot ceea ce vede un simplu vizitator.

De ce trebuie sa existe doua conturi?

Daca s-ar fi optat pentru crearea unui singur cont de copil l-am fi facut pe acesta raspunzator pentru achizitionarea unui abonament ceea ce nu este corect. Parintele este cel care decide daca va achita contravaloarea unui abonament sau nu.

De aceea, contul de parinte este necesar a fi creat pentru a avea control asupra deciziei de cumparare si achitare a abonamentului si mai apoi pentru a urmari activitatea copilului prin statistici, iar contul de copil este creat pentru a lucra efectiv si a stoca testele pe care le parcurge si pe care le poate vedea oricand in contul sau.

Cum se creaza cele doua conturi?

In Ghidul utilizator prezent pe site sunt explicati toti pasii pe care este necesar sa ii parcurga un parinte pentru a oferi copilului sansa de a lucra intr-un mediu interactiv si benefic pentru dezvoltarea lui. In acest ghid sunt prezentate, atat prin imagini, cat si in format text toate etapele pas-cu-pas intr-un mod clar si explicit pentru a fi foarte usor intelese de catre oricine. Acest link catre ghid se gaseste in partea de jos a paginii principale 123edu.ro, dar si in principalele pagini la care acces un utilizator neautentificat.

Unde se gaseste Ghidul utilizator pe prima pagina a 123edu.ro

„Eu vad exercitiile si fara sa achit abonamentul!”

Fals. Aceasta senzatie este data de faptul ca orice parinte care intra pentru prima data pe 123edu.ro are posibilitatea de a viziona o mica parte din ceea ce ofera aplicatia in momentul in care ai acces deplin, dupa achitarea abonamentului.

Exercitiile care se vad in „tooltip”, fereastra care se deschide in momentul in care se trece cu mouse-ul deasupra unei subcategorii, nu sunt altceva decat capturi ale unui exercitiu, este o poza care arata un singur exercitiu din cele pe care le ofera aplicatia. In realitate, aplicatia ofera cel putin 4-5 variante pentru acelasi subcapitol avand la dispozitie o infinitate de accesari. Copilul are la dispozitie un numar nelimitat de exercitii, pana cand el reuseste sa ajunga la cele 100 de puncte necesare pentru a castiga medalia de aur.

Testul demo oferit de noi in mod gratuit este si acesta doar un exemplu al unui subcapitol ales la intamplare pentru a pune la dispozitia parintilor posibilitatea de a verifica daca browserul pe care il foloseste suporta aplicatia 123edu.ro, de a vedea ce ofera in mica parte 123edu.ro, pentru a-si putea forma o parere cat mai clara asupra a ceea ce urmeaza sa achite.

Cum finalizez plata la mobilpay?

Bineinteles ca pentru acces deplin la exercitii este nevoie ca plata sa fie finalizata. Cele mai des intalnite plati prin SMS sunt cele din retelele Orange si Vodafone. La Orange este necesara trimiterea unui singur SMS, iar la Vodafone este nevoie de 2 SMS-uri (intra in costul aceluiasi abonament ales). Toti pasii sunt clar explicati si la rubrica Cum platesc de pe site-ul nostru. La plata cu card este si mai usor daca se respecta pasii pe care mobilpay ii indica pentru atingerea scopului, acela de a finaliza plata.

„Am achitat abonamentul dar nu vad exercitiile!”

Acest lucru se intampla in situatia in care nu a fost urmat si ultimul pas din ghid. Dupa ce s-a achitat abonamentul copilul trebuie sa intre in contul lui cu username-ul si parola create de parinti. Intrand in contul lui va avea acces la toate exercitiile din clasa pe care a ales-o la achitarea abonamentului. Clasa pe care a completat-o parintele cand a creat contul poate sa difere de clasa de la abonament, iar accesul se face pentru ultima clasa aleasa (cea din abonament).

Cui ma adresez daca intampin dificultati?

La rubrica Contact sunt trecute si adresa de e-mail si numarul de telefon la care va raspunde admin-ul si care se va stradui sa rezolve orice problema aparuta sau neintelegere a explicatiilor oferite pe site in cel mai scurt timp posibil.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *