Legenda ghiocelului

martie 5, 2014 Legende

Legenda ghiocelului

Pentru noi toti, ghiocelul este simbolul primaverii. Ghiocelul este delicata floare care apare de cum incepe sa se topeasca zapada.

Se zice ca atunci cand Dumnezeu a facut toate lucrurile de pe pamant, le-a colorat frumos. Cand a facut zapada, i-a zis: „Pentru ca tu umbli peste tot, sa-ți cauți singura culoarea ce-ți place”.

Zis si facut. Zapada s-a dus mai întai la iarba ca sa-i ceara frumoasa culoare verde. Insa iarba a refuzat-o. S-a dus apoi la mac pentru a-i cere culoarea rosie. Si macul a refuzat-o categoric. Acelasi lucru s-a intamplat si cand s-a dus la viorea pentru culoarea albastra, si cand s-a dus la floarea soarelui pentru galbenul stralucitor. Zapada era din ce in ce mai trista si abatuta, din ce in ce mai deznadajduita ca nu-si va gasi o culoare. Mergand zapada hai-hui, a ajuns in dreptul ghiocelului caruia i-a spus oful sau. Induiosat, ghiocelul i-a spus ca imparte bucuros cu ea culoarea alba daca ii place. Zapada, bucuroasa, primi darul ghiocelului. Si, in semn de recunostinta zapada lasa ghiocelul sa-si scoata capsorul afara de cum apare primavara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *