Matematica online – o metoda practica de exersare a notiunilor invatate la scoala

mai 16, 2014 123edu.ro

Matematica online – o metoda practica de exersare a notiunilor invatate la scoala

Matematica online poate fi un nou mod de exersare si aprofundare a lectiilor predate elevilor la scoala. Tehnologiile avansate din ultimul timp au creat senzatia copiilor ca se pot retrage intr-o lume virtuala care le place lor alaturi de personaje de jocuri care mai de care mai infricosatoare. Personajele ireale le creaza copiilor senzatia ca se desprind de activitatile care nu le sunt pe plac si sfarsesc prin a-i izola de ceilalti.

Platformele educative aparute ii ajuta pe copii sa isi consolideze teoriile invatate si sa isi formeze o bogata cultura generale, daca sunt alese cu grija de catre parinti.

Referindu-ne la platforma educationala 123edu.ro care ofera exercitii si probleme de matematica trebuie spus ca aceasta nu promoveaza, in exercitii, personaje virtuale care sa ii duca pe copii intr-o lume ireala, ci le ofera copiilor imagini statice, care sa nu le distraga atentia de la rezolvarea exercitiilor si nu le creaza senzatia de pacalire a creierului. Aceasta platforma educationala a fost special creata cu pagini de exercitii lipsite de prea multe elemente pentru ca toti copiii care lucreaza sa isi poata indrepta intreaga atentie asupra exercitiului si a fi dornici sa obtina rezultatul dorit. Fiecare raspuns corect pe care copilul il da il va impulsiona de a merge mai departe simtind o incurajare permanenta in momentul in care Delfi apare mandru de rezultat, dar nu e trist nici daca da un raspuns gresit incurajandu-l pe copil sa continue pana isi atinge scopul, acela de a termina testul cu steluta de aur.

123edu.ro - Platforma educationala de exercitii si probleme de matematica online

Fata de sistemul de foi printate, acest mod de prezentare al exercitiilor online ofera avantajul de a putea oferi statistici asupra lucrului efectuat in cadrul platformei. Nu este nevoie sa cunosti raspunsul la un exercitiu, ca parinte, pentru ca 123edu.ro iti ofera statistici complete si ii corecteaza copilului testul pe care l-a lucrat.

Consideram ca timpul alocat exersarii alaturi de platforme educationale este mai pretios decat acela in care copiii se joaca intr-o lume rupta de realitate.

Incurajam folosirea unor astfel de platforme pentru ca in mediul online sunt multe astfel de platforme, ramanand la latitudinea fiecarui parinte sa o aleaga pe cea care se potriveste cel mai bine copilului sau.

Echipa 123edu.ro a studiat in amanunt ce impact va avea platforma asupra creierului unui copil din punct de vedere vizual avand in prim plan scopul, de la care nu se abate, acela de a creste performanta si increderea de sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *