Matematica se exerseaza si in parc

mai 23, 2014 Gânduri și articole

Matematica se exerseaza si in parc

Ieri ma aflam in parc cu fiica-mea si stateam pe o banca in timp ce ea se juca cu copiii. Fara sa vreau aud 2 fete de scoala primara, una mai mare si alta mai mica, cum se „verificau” la cunostintele despre matematica.

Bineinteles ca cea mare, sa tot fie vreo 1-2 ani diferenta intre ele, o chestiona pe cea mica, care nu parea mai mare de clasa 2. Adunari, scaderi si cu si fara depasire de ordin, iar cea mica refuza sa raspunda, fie ca nu stia, fie ca ii era teama sa nu greseasca.
Preocupate de cate o inghetata se jucau cu cifrele, cea mare incercand sa o faca pe cea mica sa calculeze ceva mai repede, in minte.

Matematica se face si in parc, la o inghetata
Foto: atalentfordesign.files.wordpress.com

Intra tatal in actiune…

Tipa la cea mica sa spuna odata rezultatul. Cea mica se timoreaza si mai tare si pana la urma se lasa induplecata si da un raspuns gresit. Tatal o ameninta ca o pedepseste daca nu se gandeste mai bine si la alte cateva intrebari se concentreaza si da raspunsurile corecte.

E adevarat ca la unele operatii de genul „7-4” sau „12+5” a stat mult sa se gandeasca ceea ce nu era tocmai ok, dar poate copilul s-a blocat si nu a mai putut gandi.

Si stand asa pe banca si ascultandu-i ma gandeam ce bine i-ar prinde un exercitiu pe 123edu.ro copilei celei mici, dar na, nu te duci in parc sa faci reclama ca nu e frumos.

Dar tot in sinea mea imi spuneam ca acela e un tatic ocupat din moment ce abia acum, aproape de sfarsitul anului scolar a aflat ca nu se descurca la operatii. Cam tarziu dupa parerea mea.

Parerea ta care e? Nu te intreb daca i-ai fi spus de 123edu.ro :)) ci cum ai fi reactionat? Te-ar fi pus pe ganduri intarzierea cu care dadea raspunsurile? Ai fi luat masuri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *