Mickey Mouse sau perpetua copilarie

noiembrie 18, 2013 123edu.ro

Mickey Mouse sau perpetua copilarie

Astazi ar trebui sa-i cantam cu totii ”Happy birthday” unuia dintre cele mai indragite personaje de desene animate: Mickey Mouse. Desi implineste respectabila varsta de 85 ani, personajul lui Walt Disney este pentru generatii de copii soricelul plin de viata si tanar.
Se poate spune ca Mickey Mouse a fost salvatorul parintelui sau, Walt Disney. Dupa multe esecuri in activitate, Walt Disney s-a hotarat sa creeze un nou personaj. Avea nevoie de un erou care sa fie admirat si iubit, un erou care sa-i aduca salvarea pe plan financiar. Biografii lui Walt Disney cad de acord asupra faptului ca ideea simpaticului soricel a venit pe drumul de intoarcere de la New York la Los Angeles. Soricelul a fost desenat dar acum ii trebuia un nume. Primul nume primit de cel pe care azi il stim cu totii drept Mickey Mouse a fost Mortimer. Numai ca, sotia lui Walt Disney, Lilian, a considerat ca numele este total nepotrivit pentru un astfel de erou. Dupa lungi discuții s-a ajuns la Mickey Mouse.
Prima aparitie a lui Mickey Mouse a fost în 1928 în scurtmetrajul Plane crazy. Filmuletul a avut si o continuare, The Gallopinʼ Gaucho. Din pacate, Disney nu a gasit distribuitori pentru cele doua filmulete. Nu s-a lasat si a mai creat un scurt-metraj. De data aceasta, cu sunet. Titlul: Steamboat Willie. Cu acest film incepe de fapt notorietatea soricelului creat de Disney. Vocea lui Mickey Mouse a fost, pana in 1946, cea a creatorului sau.
Desi pare surprinzator acum, sa stiti ca primele seriale cu Mickey Mouse (aparute în 1929) nu s-au bucurat de un prea mare succes. Doar incapatanarea lui Walt Disney de a continua animatiile cu acest personaj au facut ca Mickey Mouse sa ajunga la venerabila varsta de 85 de ani. Iar tenacitatea lui a fost rasplatita incepand cu 1932 cand simpaticul personaj incepe cu adevarat sa aiba succes. Tot în acest an, Disney ia primul Oscar pentru crearea soricelului – erou. Din 1935, filmele cu Mickey Mouse devin color. Si, odata cu acest eveniment, ”gasca” personajelor se mareste. Apar alte personaje pe care le cunoasteti bine: Donald Duck, Goofy și Pluto.
Asadar sa-i uram cu totii la multi ani longevivului personaj de desene animate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *