O altfel de scoala de vara

iunie 27, 2015 123edu.ro

O altfel de scoala de vara

La prima vedere, lectiile si scoala primara nu se aliaza prea bine cu vacanta de vara. Insa platforma educationala 123edu este cea mai buna dovada ca scoala se face si altfel. Iar perioada estivala se poate transforma intr-o oportunitate de studiu acceptata chiar si de cei mai naravasi scolari.

Nimeni nu poate condamna copilasii din scoala primara pentru ca asteapta aproape cu sufletul la gura perioada estivala. Insa pentru ca cele 3 luni mari si late de libertate sa nu le stearga materia predata in timpul anului scolar, profesorii au gasit solutia: temele de vacanta la limba romana si la matematica… .

Teme de vacanta pe gustul celor mici

Cand vine vorba despre manualele de matematica si de limba romana, nu exista elev care sa fie de acord cu programa scolara impusa de invatamantul traditional. Nici nu se mai pune problema ca elevii din clasele primare sa ramana tintuiti in fata temelor de vacanta, un fel de cosmar trait cu ochii deschisi.

Cu greu se mai gaseste cate-un prichindel care de buna voie si nesilit de nimeni, sa aleaga sa-si ocupe timpul liber cu exercitii de matematica plictisitoare si cu teste la romana prea putin intelese. Cine-a mai vazut scolari care sa iubeasca intr-atat cele doua discipline, incat sa se dedice studiului pana si in cele 3 luni de pauza?

Si totusi, lectiile de vacanta nu au fost inventate degeaba. Rolul lor este sa ajute la improspatarea si sedimentarea cunostintelor, de folos nu doar in anii de scoala, ci si in viata de adult.

Acesta este si obiectivul aplicatiei 123edu, platforma educationala gandita astfel incat sa imbine ”slabiciunile” copilasilor din clasele primare, cu pretentiile parintilor si cadrelor didactice. Titularii portalului propun o multime de teste de matematica si limba romana, care prin structura, nu ”impovareaza” mintile celor mici, prea obosite din timpul celor doua semestre.

123edu, primul pas spre viitor

Rigiditatea sistemului de invatamant actual nu face decat sa puna pe fuga invataceii preocupati mai mult de joaca si de gadget-urile ce le trag cu ochiul din magazinele reale sau virtuale.

Nimeni nu spune ca metodele de predare practicate decenii la rand, nu ar putea da roade cu noile generatii de elevi din scoala primara. Sunt doar depasite de tehnologie, un trend spre care, si trebuie sa recunoastem, se indreapta societatea actuala, indiferent de domenii.

Draga invatatorule de moda veche, pe timpul cand iti preluai catedra, copiii mai rezolvau exercitii de matematica din culegerile invechite de rasfoiala mai multor generatii. Dar in acest mileniu, operatiile de matematica se pot deslusi si prin teste online.

Dragi parinti de scolari din clasa pregatitoare sau din clasele primare, pe vremuri, aprofundarea primelor notiuni de limba romana se facea cu ajutorul cartilor frunzarite la lumina lumanarii. Aflati insa ca in prezent, cele mai cuprinzatoare biblioteci au adrese virtuale.

Platforma educationala 123edu le ofera tuturor elevilor de la clasa pregatitoare si din clasele 1-4, alternative de studiu perfecte si pentru perioada vacantei de vara. Aici, nu exista biblioteci, manuale sau carti de lectura, ci doar teste de matematica si limba romana care faciliteaza aprofundarea materiei predate la scoala.

Aici, profesorii nu vor da note, iar copiii nu se vor simti intimidati de colegii de clasa, nici stresati de profesori insensibili la problemele si capriciile copilariei. Dar elevii vor gasi clase virtuale, potrivite anului de studiu, la care au acces in baza abonamentului parinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *