Pinguinii

decembrie 13, 2013 Despre animale și păsări

Despre pinguini

Pinguinii sunt singurele pasari nezburatoare adaptate la scufundare. Pentru aceasta, in timp, aripile au devenit inotatoare puternice cu articulatii rigide care impiedica miscarile independente ale oaselor care alcatuiesc aripa. Oasele pinguinilor sunt mai dense și mai dure ceea ce face ca sa fie mai rezistente in cazul impactului cu apa si pentru a creste in greutate intreg corpul. Picioarele sunt situate mai in spate fata de picioarele altor pasari, lucru ce le confera o statura bipeda dar care le ingreuneaza mersul pe pamant uscat insa indeplinesc functia de carma atunci cand se afla in apa.

Alimentatie

In general, pinguinii care traiesc mai aproape de ecuator mananca mai mult peste, iar pinguinii care sunt mai aproape de Antarctica mananca mai calmari si krill .

Stiai ca…?

Speciile de pinguini mai mari care se gasesc in climatele reci au masa lor corporala mare pentru a le permite sa faca fata conditiilor, in timp ce pinguinii mai mici locuiesc in zone cu climat mai cald .

Specia de pinguini cu cea mai mare populatie este pinguinul din specia Macaroni cu 11,654,000 de perechi . Specia cu cea mai mica populatie este specia Galapagos care este pe cale de disparitie, cu un numar de 6,000-15,000 indivizi .

Unde traiesc pinguinii?

Pinguinii pot fi gasiti pe fiecare continent in emisfera sudica, in Insulele tropicale Galapagos (pinguinul Galapagos) situate in apropiere de America de Sud si in Antarctica (pinguinul imperial).

Comportamentul pinguinilor

Pinguinii isi pot petrece pana la 75 % din viata lor in apa. Ei vaneaza in apa . Prada lor poate fi gasita la aroximativ 60 metri distanta de suprafata apei, astfel incat pinguinii nu au nevoie sa inoate in apa adanca . Ei prind prada in ciocurile lor si o inghit intreaga, in timp ce inoata.

Stiai ca…?

Rasele pinguin imperial pot trai la o temperatura aerului care poate ajunge la -40 ° C, si o viteza a vantului care poate ajunge la 144 km / h ?

Pinguinii sunt pasari carora nu le place sa traiasca singure. Ei traiesc in grupuri mari. In timpul sezonului de imperechere, unele specii formeaza grupuri mari sau colonii, care includ mii de pinguini . Fiecare pinguin are un sunet specific, fapt care le permite sa-si gaseasca partenerul si puii lor chiar în grupuri mari.

Reproducere

Sezonul de imperechere variază in functie de specie, dar cele mai multe rase se imperecheaza primavara si vara .
Pinguinul regal si cel imperial depune cate un ou. Pinguinii din celelalte specii depun cate doua oua. Pentru a iesi puii din oua este nevoie de 1 luna pana la 66 de zile, in functie de specie.

Pinguinul imperial
Pinguinul imperial
Sursa foto: wikipedia.org

Pinguinul regal
Pinguinul regal
Sursa foto: wikipedia.org

Pinguinul Galapagos
Pinguinul de Galapagos
Sursa foto: wikipedia.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *