Revenirea la scoala dupa vacanta de sarbatori

ianuarie 3, 2014 Gânduri și articole


Foto: sheknows.com

Ce este vacanta si mai ales cea de iarna, de sarbatori? Este in primul rand momentul in care nu te mai duci la scoala. Stai acasa, te trezesti mai tarziu, esti mai relaxat, primesti si cadouri, te revezi cu rude si prieteni…
Cui sa nu ii placa? Si noi, cand eram copii, apreciam la fel de mult ca si tine aceasta vacanta.
Dar tare greu era sa ne intoarcem la scoala dupa ce am mancat numai bunatati, ne-au alintat bunicii, am colindat…
Hai sa facem impreuna trecerea mai usoara.
Mai sunt cateva zile si incepe scoala. Asta e viata, nu avem cum sa amanam inceperea scolii. Mai ai putin de tras pana se termina semestrul si vine o alta vacanta.

Discuta cu parintii!

Este foarte importanta comunicarea cu parintii tai. Ia-i deoparte la o discutie copil-parinti. Spune-le ce ti-a placut in aceasta vacanta, ce te-a facut sa te simti bine si in siguranta alaturi de ei. Intreaba-i si tu ce le-a placut si cum s-au simtit cat ati fost impreuna cu totii. Organizati un joc de familie care sa va apropie si mai mult, iesiti impreuna la plimbare si bucurati-va de orice moment pe care il petreceti impreuna. Intreaba-i cum era pe vremea lor cand incepeau scoala…

Refa-ti programul de somn!

Daca te-ai obisnuit sa te trezesti tarziu, e timpul sa incepi inca de pe acum sa te culci mai devreme, ca sa iti poti face numarul de ore de somn si treptat sa revi la ora la care te trezeai in timpul scolii. Daca vei face asta luni, va fi un soc pentru tine si vei fi adormit toata ziua, la scoala.

Suna-ti colegii de clasa!

Pentru a relua contactul cu colegii de clasa, n-ar fi frumos sa va intalniti la patinoar sau la un film, sau pur si simplu sa iesiti afara?
Pentru tine, care ai luat o pauza zilele acestea, de sarbatori de la a vorbi cu colegii de clasa, va fi mai usor sa te adaptezi la ce te asteapta luni. Asa ca, suna-i si intalniti-va!

Stiu, mai ai teme de facut!

Ei, nu esti singurul care a lasat temele pe ultima zi. Dar, ca sa iti fie mai usor, incepe sa faci din ele, cate putin pana le termini. N-or fi asa de multe. E bine sa stai linistit si sa nu incepi scoala cu stresul ca nu ai temele facute. Nu te speria, mai ai timp sa le termini.

In ultima zi sa fii pregatit!

In ultima zi sa iti faci ghiozdanul, sa ai uniforma sau hainele pentru a doua zi pregatite, calcate si aranjate, potriveste ceasul la care vrei sa fii trezit. Astfel vei incepe relaxat, fara griji si cu dorinta de a te revedea cu colegii si cu bucurie ca mai inveti cate ceva nou.

Hai ca e simplu! Succes si poate imi povestesti cum a fost la tine revenirea dupa vacanta de sarbatori!


Foto: socialmediatoday.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *