Temele din vacanta

aprilie 4, 2014 Gânduri și articole

Temele din vacanta

Multi parinti sunt de parere ca sunt inutile temele si studiul individual in timpul vacantelor.

Parerea mea este ca aceasta idee conteaza foarte mult de tipul de copil. In general, copiii au parcurs materia dar nu inseamna ca au si inteles-o.

Noi, de la 123edu.ro, sustinem ca un studiu constant si eficient in fiecare zi va face ca materia sa fie inteleasa si tratata cu usurinta in anii urmatori de studiu. Referindu-ne la matematica, este important sa mergi pe principiul „putin si bine decat mult si prost”.

Indiferent de stilul de invatare, copilului ii va fi mult mai usor daca va aloca 15-30 de minute in fiecare zi pentru aprofundarea materiei prin exercitii. Un lucru constant ii va putea aduce copilului o incredere in fortele sale mai mare si o viteza mai mare de calcul.

Toate aceste abilitati pe care copilul le dobandeste copilul ii vor fi utile pentru rezolvarea testelor de la scoala intr-un timp limitat si, mai tarziu pentru sustinerea primul examen din viata lor de la sfarsitul clasei a VIII-a.

In momentul in care copilului i se sugereaza si intelege foarte bine motivatia pentru care face acest „efort” el va lucra cu placere si cu interes pentru a-si realiza obiectivele. Daca i se impune unui copil ca trebuie sa faca temele ca asa zice doamna invatatoare sau parintele, lui i se va parea o corvoada si mintea lui va fi inchisa si nu va putea asimila ceea ce lucreaza si bineinteles ca timpul va fi unul pierdut pentru ca nu s-a atins obiectivul propus, acela de a lucra pentru a intelege.

Multi copii sunt incapatanati si nu isi doresc sa lucreze pentru ca nu inteleg si nu vad motivatia pentru care sa faca aceste teme. Aici intervine si modul de convingere pe care il aplica parintele. Este foarte important sa stim cum sa ne facem copiii sa inteleaga ca nu invata pentru noi, nici pentru doamna invatatoare ci doar pentru ei.

Probabil ca avand un copil incapatanat ati incercat multe metode sa il faceti sa ii placa sa invete si sa vada ca daca abordeaza intr-o maniera pozitiva, sustinuta si cu interes rezultatele si performantele lui vor creste.

Pornind de la aceste idei am creat aceasta aplicatie care ofera posibilitatea copiilor de a aprofunda materia daca lucreaza pe perioade scurte, dar zilnic.

Succes!

autor: Mihaela
www.123edu.ro

 


Foto: ise.edu.pl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *